‘De Ander’ is thema Bommelse Kunstroute 2019

In juni aanstaande wordt in Zaltbommel weer de Bommelse Kunstroute gehouden. Dit jaar staat de overzichtstentoonstelling in de Gasthuiskapel in het teken van het thema ‘de Ander’. Dit thema is geïnspireerd op het gedachtegoed van de Frans-joodse filosoof Emmanuel Levinas (1906-1995). Het thema wil een tegenwicht bieden aan de trend van voortgaande gerichtheid op het eigen ik.

De Bommelse Kunstroute geldt als een van de oudste kunstroutes van Nederland. Tijdens deze route zijn de ateliers van de kunstenaars (en hun gasten) en verschillende expositieruimtes open voor het publiek. 

In de week tussen de twee kunstweekenden wordt een toegankelijke lezing georganiseerd over het denken van Emmanuel Levinas.

De kunstroute vindt plaats op 22/23 en 29/30 juni van 11.00 tot 17.30 uur en wordt feestelijk geopend op zaterdag 22 juni om 10.00 uur in de Gasthuiskapel. De Gasthuiskapel is tevens het startpunt van de route, waar ook een routekaart te krijgen is.

Onze leden organiseren in 2019 de laatste editie van de Bommelse Kunstroute. Daarna blijven we als groep actief en gaan we ons op andere gezamenlijke activiteiten richten.

Omdat we dit jaar op de kalender staan van Cultuurfestival Bommelerwaard hopen we er een extra feestelijke editie van te maken!

We houden jullie op de hoogte via Facebook en onze website. Voor het volledige programma van het festival kijk je op https://www.cultuurfestivalbommelerwaard.nl/

Volg de Bommelse Kunstroute ook op Facebook en Twitter!