Jan van der Meer

Schilderijen, beelden in hout

jan van der meer Contact
Boschstraat 69
5301 AC Zaltbommel
Atelier: Gamerschedijk 2a  Zaltbommel
t: 0418 516660 / 06 51485634
e: janvandermeer2@gmail.com
w: www.janvandermeer.eu
   
Contact
Boschstraat 69
5301 AC Zaltbommel
Atelier: Gamerschedijk 2a  Zaltbommel
t: 0418 516660 / 06 51485634
e: janvandermeer2@gmail.com
w: www.janvandermeer.eu

Verbeelding van de Canto Ostinato, het meesterwerk van componist Simeon ten Holt (1923 – 2012). Werk op papier, op doek en een installatie in hout.

Gasten  :   Twee kunstenaars met internationale bekendheid.

Ad Arma,  in Nederland  ‘ kunstenaar van het jaar 2007 ‘. Hij heeft goede contacten met Japanse kunstenaars, gaat er regelmatig op bezoek om met hen samen te werken. Mondiaal krijgt zijn werk waardering. Schilderijen,  etsen,  beelden in brons en glas. Uitspraak van Ad : “niet het weglaten is de kunst maar het toelaten” Opgelet :  Ad is alleen het eerste weekend van de Bommelse Kunstroute te zien in het atelier van Jan aan de Gamersche Dijk 2. Dit ivm.  zijn verplichtingen elders.

Ad exposeerde in het verleden al eens in mijn toenmalige Galerie de Stalling, Boschstraat 69 Zaltbommel. Website: Ad Arma.nl

Antoon van Wijk  (1952), Glassculpturen, schilderijen. Antoon maakt figuren van glas in de meest buitensporige vormen, eigenzinnig en fantasierijk.  Dieren en exotische figuren in levendige kleuren. Met de glazen objecten, gegoten of geblazen, wil hij tevens de breekbaarheid van het leven tot uitdrukking brengen. 

Veel inspiratie heeft hij opgedaan in o.m. India. De mystiek van het spirituele krijgt vorm in tempeltjes, olifantjes, veel met goudkleur bewerkt; het werk is lichtvoetig, roept een  glimlach op.  Zijn schilderijen lijken een ontdekkingstocht naar de eigen gevoelswereld. Antoon verbaast zich over wat hij daar tegenkomt. Zijn werk is internationaal bekend. Grote galeries in Europa en daarbuiten tonen zijn creaties.  Zo’n 15 jaar terug exposeerde ook hij  in “Galerie de Stalling”, Boschstraat 69, Zaltbommel. Jan van der Meer was ook toen zijn gastheer.

Website:  www.antoonvanwijk.com