Gerda Elfring

Schilderijen

gerda elfring Contact
Enggraaf 14
4175 ER Haaften
t: 0612517258
w: www.elfring-art.nl
w: www.gerdaelfring.nl
 duinpad 50x120 7992
Contact
Enggraaf 14
4175 ER Haaften
t: 0612517258

Rivierenlandschap als muze
Gerda Elfring is geboren in Haaften, een dorp aan de Waal tegenover Zaltbommel. Haar vader was veerman. Als kind speelde zij veel in de uiterwaarden langs de rivier, waar nieuwsgierige koeien en schapen om haar heen graasden. Het is dan ook geen wonder dat dit landschap haar muze is. Gerda heeft in de loop der jaren een eigen stijl ontwikkeld. De schilderijen gaan over sfeer, kleursensaties, emotionele beleving en stemmingsmomenten, over zonsondergangen, avondluchten, groeiprocessen en bloemenpracht. Maar ze gaan ook over de manier waarop waarnemingen en gewaarwordingen worden verwerkt.

Zij schildert in heldere kleurvlakken, opgebouwd uit meerdere lagen. Kleuren die veranderen met het licht van de dag, zoals het landschap buiten. Sommige doeken hebben een langwerpig liggend formaat, waardoor je blik wordt meegevoerd in de weidsheid van het landschap. Van dichtbij vervaagt het onderwerp tot een lyrische abstractie van kleur en vorm. Zij schildert in forse formaten, soms in opdracht zelfs levensgrote schapen.
Bij voorkeur werkt zij met olieverf op doek, maar ook met acryl. In brede pasteuze penseelstreken zet zij haar onderwerp neer. Dunne gekleurde, beweeglijke lijnen verhogen de spanning en dynamiek.
Van een deel van haar werken zijn zeefdrukken gemaakt. Sinds enige tijd laat Elfring haar zeefdrukken op handgeschept papier maken. Sommige daarvan zijn beschilderd wat ze weer uniek maakt

Een belangrijke mijlpaal in haar loopbaan is de opening van haar eigen galerie aan de Oeverstraat in Wijk bij Duurstede in 2002. In dit kunststadje aan de Lek exposeert zij naast haar eigen schilderijen ook ruimtelijk werk van andere beeldend kunstenaars. Bijzonder is dat zij hier zelf meestal aanwezig is en haar werk kan toelichten.Daarnaast werkt zij regelmatig in opdracht voor particulieren of bedrijven.
Om de paar maanden nodigt zij een keramist of beeldhouwer uit om te exposeren in haar galerie. Iedere eerste zondag van de maand is er in Wijk bij Duurstede een Cultureel Rondje, een samenwerking van galeries, kunstenaars en culturele partners in en rond Wijk bij Duurstede: www.kunststadwijk.nl.

colourful world 80x120 7994