Gerda Elfring

Schilderijen

‚Äč

gerda elfring Contact

Galerie Elfring Art
Gamerschestraat 23
5301AP Zaltbommel
tel.0612517258
Contact

Galerie Elfring Art
Gamerschestraat 23
5301AP Zaltbommel
tel.0612517258

Rivierenlandschap als muze
Gerda Elfring is geboren in Haaften, een dorp aan de Waal tegenover Zaltbommel. Haar vader was veerman. Als kind speelde zij veel in de uiterwaarden langs de rivier, waar nieuwsgierige koeien en schapen om haar heen graasden. Het is dan ook geen wonder dat dit landschap haar muze is. Gerda heeft in de loop der jaren een eigen stijl ontwikkeld. De schilderijen gaan over sfeer, kleursensaties, emotionele beleving en stemmingsmomenten, over zonsondergangen, avondluchten, groeiprocessen en bloemenpracht. Maar ze gaan ook over de manier waarop waarnemingen en gewaarwordingen worden verwerkt.

Zij schildert in heldere kleurvlakken, opgebouwd uit meerdere lagen. Kleuren die veranderen met het licht van de dag, zoals het landschap buiten. Sommige doeken hebben een langwerpig liggend formaat, waardoor je blik wordt meegevoerd in de weidsheid van het landschap. Van dichtbij vervaagt het onderwerp tot een lyrische abstractie van kleur en vorm. Zij schildert in forse formaten, soms in opdracht zelfs levensgrote schapen.
Bij voorkeur werkt zij met olieverf op doek, maar ook met acryl. In brede pasteuze penseelstreken zet zij haar onderwerp neer. Dunne gekleurde, beweeglijke lijnen verhogen de spanning en dynamiek.
Van een deel van haar werken zijn zeefdrukken gemaakt. Sinds enige tijd laat Elfring haar zeefdrukken op handgeschept papier maken. Sommige daarvan zijn beschilderd wat ze weer uniek maakt.

Afbeeldingen:
Zaltbommel at the waterfront, olieverf op linnen 180×90
Landschap: 
Morning Glow, olieverf op linnen 150×70 cm